Obiective turistice : Manastirea Crasna , Salina "Unirea" , Baia Verde , Baia Baciului , Baia Rosie , Rezervatia "Muntele Piatra Verde" , Muzeul Sarii.

Piatra Verde se poate vedea si din centrul Slanicului, iar pentru a ajunge la aceasta cariera de piatra se trece prin Grosani si apoi pe drumul asfaltat ce leaga Slanicul de Valenii de Munte.

Plimbari de aprox. 30 min se pot face la izvoarele cu ape sulfatate,calcice,cloro-sodice din apropierea orasului: Fantana Rece-Sub cetate, Fantana lui Dusman, Fantana Gogon.

Tot o jumatate de ora dureaza si drumul pana la padurea de brazi, situata pe dealul din aropierea Minei Unirea

De la padurea de brazi se poate ajunge si la Fantana Rece.

Crasna este o localitate situata in apropierea Slanicului.Traseul spre Schitul Crasna dureaza intre 2,5 ore si 3 ore si trece prin Grosani, satul Schiulesti si Valea Crasnei. Intoarcerea se poate face si pe drumul forestier spre Maneciu Ungureni.

La Manastirea Crasna se mai poate ajunge si din orasul Ploiesti, pe ruta Ploiesti - Valenii de Munte, cu coborarea in Halta Homoraciu (daca mergeti cu trenul), de unde se urca pe jos, cateva ore, dar fara regrete sau se coboara in Izvoarele de unde la fel exista un drum care duce spre Manastire.

Orasul Slanic se afla in vecinatatea Muntilor Teleajanului,cei mai apropiati din aceasta grupa fiind Muntii Grohotis, la care se poate ajunge pe mai multe trasee marcate, in intervale cuprinse intre 3 si 5 ore.

Slanic- vf.Gorganul Mic- vf.Mare Bechet- vf.Poiana Lunga- Saua Cordun- Valea Crasnei- Schiulesti- Slanic
Slanic-Stefesti- Valea Varbilaului- Paraul Bradului- Saua Cordun-vf. Trifoiu- Valea Crasnei- Schiulesti- Slanic
Slanic-Stefesti- Valea Varbilaului- vf. Paltinet-Culmea Maciuca- Bertea- Stefesti- Slanic
Slanic- vf.Radila Mare- vf. Ulita- vf. Grohotis- vf. Bobu Mare- vf. Bobu Mic- Stana din Babes- Cheia

In spatele pensiunii , la nici 50 m distanta , la baza Muntelui Verde , intr-un peisaj desprins parca din poveste , se afla un izvor captat cu apa rece si cristalina , cu o vechime de peste 100 de ani si care asa cum spun batranii locului , este cunoscut si pentru proprietatile terapeutice .